Η Λήδα Σεμιδαλά είναι ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια παιδιών και ενηλίκων. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών (2/2005) και κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου. Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ), ιδρυτικό μέλος του κοινωφελούς σωματίου «Ψ- Δίκτυο- Πρόσβαση στη Στήριξη», μέλος της Ελληνικής ομάδας Balint και συντάκτρια στο ηλεκτρονικό περιοδικό ψυχολογίας LAPSUS.

Πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στον τομέα της Αναπτυξιακής Ψυχοπαθολογίας (MSc in Developmental Psychopathology) στο The University of Reading, στην Αγγλία. Ολοκλήρωσε την διπλωματική της εργασία σε συνεργασία με την παιδοενδοκρινολογική κλινική του Royal Berkshire NHS Foundation Trust, παρακολουθώντας εφήβους με χρόνιες παθήσεις (διαβήτη, κυστική ίνωση). Έχει εκπαιδευτεί μέσα από σειρά σεμιναρίων, (Παιδοψυχιατρική Κλινική Παν/μίου Αθηνών, Ελληνική Ψυχαναλυτική Εταιρία (ΕΨΕ), ΕΨΥΠΕ κλπ.), συστηματικής εκπαιδευτικής εποπτείας και προσωπικής ψυχοθεραπείας στην ψυχοθεραπεία ψυχαναλυτικής κατεύθυνσης και την πρώιμη παρέμβαση σε βρέφη και νήπια. Έχει εκπαιδευτεί και εργαστεί σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς ψυχικής υγείας ως ψυχολόγος (π.χ. Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής Ενηλίκων Αιγάλεω, Ιατροπαιδαγωγικό Αθηνών, Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου κ.α.).

Σήμερα, εργάζεται ιδιωτικά τόσο με ενήλικες που παρουσιάζουν συναισθηματικές δυσκολίες, ψυχοσωματικά συμπτώματα και προβλήματα σχέσεων, όσο και με παιδιά με ποικίλες δυσκολίες (συναισθηματικές και μαθησιακές, προβλήματα συμπεριφοράς και επικοινωνίας, αναπτυξιακά προβλήματα) και τις οικογένειές τους. Ακόμα, συνεργάζεται με την Παιδοενδοκρινολογική Κλινική του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών (ΠαίδοΈνδο), ιδιωτικές θεραπευτικές δομές και σχολεία και είναι εισηγήτρια βιωματικών εκπαιδευτικών σεμιναρίων που απευθύνονται σε γονείς και εκπαιδευτικούς.